Dodik optužuje
0

"Gregorian se sveti, a to je nepristojno za diplomatu"

SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da je odluka supervizora za Brčko Distrikt Raffija Gregoriana da zaustavi proces zatvaranja supervizije osvetničko ponašanje.

"Gregorian pokušava da se osvetnički ponaša, što nije pristojno za nekog diplomatu, bez obzira na to šta ja mislim o tome. To pokazuje i da su ljudi sposobni i spremni na sve da po svaku cijenu ostaju ovdje“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Gregorian ranije svjesno pokušao da nametne uslove u vezi sa elektroprivredom, znajući da su neprihvatljivi za RS, da bi mogao produžiti superviziju i za krivca prozvati RS.

Gregorian je obavijestio predsjednika Arbitražnog tribunala da nisu ispoštovane sve obaveze iz konačne arbitražne odluke za Brčko, a kao glavnog krivca etiketirao je RS, te je obustavio sve pripreme za svečanost zatvaranja supervizije u distriktu.

"Osim što svojevoljno nije ispunila obaveze u skladu sa Konačnom arbitražnom odlukom i što je odbila da prihvati odluku visokog predstavnika, RS je usvojila i plan kojim bi uspostavila nadležnost nad sistemom prenosa električne energije kroz distrikt, što je oblik ozbiljnog nepoštovanja Konačne arbitražne odluke", rekao je Gregorian.