{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian regulirao rad osiguravajućih društava

F
17.1.2008. u 17:04
0
0
Gregorian regulirao rad osiguravajućih društava
0
Gregorian regulirao rad osiguravajućih društava
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian izdao je danas nalog supervizora o primjenljivosti zakona entiteta kojima se reguliše osnivanje, nadzor, poslovanje i upravljanje osiguravajućim društvima i obavezno osiguranje u Distriktu Brčko.
Ovaj nalog je dopuna Naloga supervizora od 4. augusta 2006. godine kojim se ukidaju entitetski zakoni na području Distrikta Brčko i proglašava prestanak pravnog značaja međuentitetske granice u Distriktu.

Pošto su nalogom supervizora od 4. augusta 2006. ukinuti zakoni entiteta, a Distrikt nije donio svoje zakone kojima se reguliše oblast osiguranja, ova oblast poslovanja je postala neregulirana u Distriktu Brčko.

Osiguravajuća društva ne mogu obavljati svoju djelatnost ukoliko nisu registrovana i nadzirana od agencije za osiguranje. Mogućnost osnivanja agencije za osiguranje u Distriktu je razmatrana i procijenjena kao nepotrebno i neproporcionalno opterećenje za resurse Distrikta.

Stoga je supervizor Gregorian odlučio da će entitetski zakoni i propisi iz oblasti osiguranja biti na snazi u Distriktu dok ih Skupština Distrikta Brčko ne stavi van snage svojom odlukom ili zakonskim aktom.

Kao rezultat ovog naloga supervizora, nadzor nad filijalama osiguravajućih društava koja obavljaju svoju djelatnost u Distriktu će nastaviti da vrši entitetska agencija za osiguranje koja ih je registrovala, a osiguravajuća društva sa sjedištem u Distriktu Brčko će biti slobodna da odaberu entitetsku agenciju za osiguranje kod koje žele da se registruju. Kada se registruju, nadzor nad njihovim poslovanjem će vršiti ta entitetska agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: