{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian razgovarao sa Ćamilom Durakovićem

F
23.4.2007. u 17:02
0
0
Gregorian razgovarao sa Ćamilom Durakovićem
0
Gregorian razgovarao sa Ćamilom Durakovićem
Prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian danas se u Sarajevu susreo sa predsjednikom Inicijativnog odbora za posebni status Srebrenice Ćamilom Durakovićem.
Razgovarano je o planovima OHR-a da ove sedmice organizira sastanak visokih zvaničnika iz vlada oba entiteta i BiH, na kojem bi se pripremio sastanak koji će sljedeće sedmice održati visoki predstavnik a kome će prisustvovati sva relevantna tijela koja se bave poboljšanjem uslova u Srebrenici, saopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling prošle sedmice je najavio da namjerava okupiti bh. političke lidere i sve relevantne institucije kako bi se utvrdili praktični koraci koji se moraju poduzeti da bi se ubrzao proces koji vodi do pravde, osigurao održivi povratak, te poboljšao kvalitet života u Srebrenici i okolini.

Poboljšanjem uvjeta u Srebrenici organi vlasti će dati prvi odgovor na ogromnu i goruću obavezu koju imaju prema žrtvama genocida, navodi se u saopćenju.

"Srebrenica je poseban slučaj i ona mora ostati na vrhu prioriteta organa vlasti", rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika.

"Moramo osigurati da politički lideri u BiH budu svjesni posebne obaveze koju imaju prema Srebrenici, osobito kada je riječ o pravdi i sigurnosti" dodao je.

Gregorian i Duraković su razgovarali i o sigurnosti građana Srebrenice koji trenutno žive u šatorskom naselju u Sarajevu kao i onih koji su ostali u Srebrenici.

"Oni koji su počinili zločine ne mogu ostati na slobodi, obruč se mora zatvoriti", rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: