{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian pozdravio dogovor o spomenicima

S
10.11.2009. u 18:16
0
6
Gregorian pozdravio dogovor o spomenicima
0
Gregorian pozdravio dogovor o spomenicima
Foto: Daylife.com
Supervizor za Brčko, dr Raffi Gregorian, pozdravio je dogovor koji je postignut između predstavnika boraca tri vojske iz ratnog perioda o izgradnji spomenika za pripadnike ARBiH i HVO u centru grada Brčko i dogovor koji su jednoglasno prihvatile političke stranke koje formiraju koalicionu vladu Distrikta kojim se podržava izgradnja istih.
Ovim dogovorima okončava se dugotrajni spor u vezi sa lokacijama za spomenike i oni konačno stavljaju udruženja sve tri vojske iz ratnog perioda u ravnopravan položaj, u skladu sa Konačnom odlukom, Statutom i Zakonom Distrikta o spomenicima i simbolima. Supervizor upućuje pohvale udruženjima i političkim strankama za trud koji su uložili na rješavanju ovog pitanja u atmosferi tolerancije, dijaloga i uvažavanja, i obećao je da će pomoći da omogući i ubrza sprovođenje ovih dogovora., saopšteno je iz OHR-a.

«Distrikt je još jednom demonstrirao da zaslužuje da, kao što je najavljeno, bude proglašen za grad dijaloga i kulture mira», rekao je supervizor i pozvao vlasti da takođe pronađu dostojanstven način da odaju počast civilnim žrtvama rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: