{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian: Ministar ima problema unutar stranke

S
10.7.2009. u 18:00
0
13
Gregorian: Ministar ima problema unutar stranke
0
Gregorian: Ministar ima problema unutar stranke
Raffi Gregorian
Prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian nema namjeru da komentira izjavu Tarika Sadovića o tome da je skupa sa američkim ambasadorom Charlesom Englishom vršio pritisak na predsjednika SDA da ga ukloni sa mjesta ministra sigurnosti BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara, potvrđeno je za Sarajevo-x.com iz OHR-a.
- Prvi zamjenik nema namjeru da komentira saopštenje za javnost ministra Sadovića. S obzirom na ovakve javne izjave, jasno je da ministar ima problema unutar svoje stranke – prenio nam je portparol OHR-a Mario Brkić.

Potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović i jedan od ozbiljnijih kandidata za novog ministra sigurnosti kaže pak kako unutar stranke nema nikakvih problema, te da smatra kako nema potrebe za bilo kakvo dopisivanje preko medija.

- Ovakve stvari su se trebale riješiti unutar stranke, i mislim da je kolega Sadović trebao sjesti sa Tihićem i sve mu predočiti. Mislim da je trebao poslušati stav stranke i povući se, a svakako bi se za njega našlo mjesto na kojem može dovoljno pružiti – kazao je za Sarajevo-x.com Ahmetović. Dodao je kako nije dobro i da se stranka ili bilo koji njen član zamjera međunarodnoj zajednici s obzirom na njenu važnost u procesu ustavnih reformi. Kazao je i kako ne bi volio da on bude novi ministar sigurnosti.

- Ne znam šta će stranka odlučiti, ali ja iskreno ne bih volio da budem novi ministar. Jedan od razloga je taj što ide izborna godina u kojoj nema vremena da se bilo šta pokaže, a drugi što ministar nema dovoljno jake poluge za upravljanje ministarsvom, što je vjerujem smetalo i Sadoviću. Mislim da imamo dovoljno ljudi koji imaju više iskustva u oblasti sigurnosti od mene – kazao nam je Ahmetović.

Obama boravi u Vatikanu

10.07.2009. u 18:06
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: