{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gregorian dovršio usklađivanje zakona sa Statutom Distrikta

S
1.2.2008. u 15:42
0
0
Gregorian dovršio usklađivanje zakona sa Statutom Distrikta
0
Gregorian dovršio usklađivanje zakona sa Statutom Distrikta
Supervizor za Brčko, Raffi Gregorian je izdao dopunu naloga supervizora od 26. juna 2007. godine kojim su donijete izmjene i dopune 31 zakona Brčko Distrikta. Ovaj nalog je posljednja faza u zakonodavnom procesu koji je počeo izmjenom Statuta Brčko Distrikta nalogom supervizora od 2. februara 2007. godine.
Izmjenama Statuta je postalo neophodno da zakoni Distrikta budu prilagođeni i usklađeni sa Statutom. Ovo je postignuto nalogom supervizora od 26. juna 2007. godine kojim je donijeto 8 novih zakona i 72 zakona o izmjenama i dopunama zakona Brčko Distrikta, saopćeno je iz OHR-a.

Ovim nalogom supervizora je takođe naloženo gradonačelniku da imenuje komisiju u kojoj bi bili predstavnici Skupštine, Vlade i pravosuđa i koja bi razmotrila ove zakone i izmjene i dopune zakona i predložila izmjene koje smatra neophodnim.

Komisija je predložila izmjene i dopune 31 zakona koje sesada donose dopunom naloga supervizora od 26. juna 2007. godine. Većina ovih izmjena i dopuna su tehničke prirode i ne dovode do značajne izmjene zakona Distrikta.

Supervizor pohvaljuje napore i profesionalnost Komisije u vršenju svog mandata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: