Možete glasati
49

Greenpark Symphony u finalu prestižnog evropskog arhitektonskog takmičenja

D. Be.
Internacionalni žiri sastavljen od vrhunskih evropskih arhitekata odabrao je po šest objekata, iz isto toliko kategorija na takmičenju Life Challenge, za izbor najbolje Baumit fasade u Evropi.
Proglašenje nominovanih objekata za uži krug takmičenja održano je u četvrtak 10. marta u Austriji.

U vrlo jakoj konkurenciji, među tri stotine nominovanih objekata iz cijele Europe, u kategoriji "Javni objekat" predstavnik naše zemlje, Greenpark Symphony arhitektonskog biroa Studio NONSTOP, uspio je naći svoje mjesto u finalu kategorije, među trideset i šest najboljih na nivou cijelog takmičenja.

Uporedo sa ocjenama stručnog žirija, omogućeno je da i javnost da svoj glas za najbolji objekat na ovom takmičenju. Uzimajući u obzir da je Greenpark Symphony trenutno najbolje plasiran među finalistima kategorije po broju glasova javnosti, lako se može zaključiti da naš predstavnik ima šansu da ponese i titulu "Miljenika publike“ kao i prođe u veliko finale kao pobjednik grupe. Glasanje javnosti traje do 17. aprila, a za objekat Greenpark Symphony, klikom na 5. zvjezdicu ispod fotografija, možete glasati ovdje.

Proglašenje pobjednika pojedinačnih kategorija, finalnog pobjednika, kao i dobitnika nagrade publike bit će održano 19. maja u Valenciji.