{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS zbog gubitaka ukida tri sektora, radnicima će ponuditi druga radna mjesta

17.12.2017. u 17:03
165
212
GRAS zbog gubitaka ukida tri sektora, radnicima će ponuditi druga radna mjesta
165
GRAS zbog gubitaka ukida tri sektora, radnicima će ponuditi druga radna mjesta
Foto: Arhiv/Klix.ba
KJKP GRAS od 1. januara naredne godine planira ukinuti tri sektora koja prave velike gubitke. Riječ je Turističkoj poslovnici koja, između ostalog, iznajmljuje autobuse za dženaze i druge događaje, restoranu u kojem su se hranili radnici i stanica tehničkog pregleda. Privremeni upravitelj GRAS-a Haris Gušić nam je kazao da će radnicima iz ovih sektora biti ponuđena druga radna mjesta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"To su sve jedinice GRAS-a koje umjesto prihoda prave gubitke. Detaljnom analizom poslovanja smo uvidjeli da je nemoguće izaći na kraj i zato ćemo ih zatvoriti. Radnicima ćemo ponuditi prekvalifikaciju i druga radna mjesta. Oni koji nisu rentabilni pokušat će zaraditi platu na drugi način. Fali nam vozača, kontrolora i konduktera", ističe Gušić.

Najveći gubitak, tvrdi, pravi stanica tehničkog pregleda od koje se očekuje najviše prihoda. Upravo zbog toga će raspisati javni poziv za njeno izdavanje.

Haris Gušić
Haris Gušić


"Tehnički pregled godišnje gubi 250.000 KM, a treba da donese 300.000 KM dobitka. Nadam se da će to neko drugi preuzeti, a jedini uslov će biti da preuzme sve radnike jer su to obučeni i školovani ljudi", kazao je Gušić.

Na pitanje da li će GRAS obavljati dio posla na Trebevićkoj žičari, nakon što ona bude u funcikiji, Gušić je istakao da im to nije u planu.

"Fokusiramo se na uspostavljanje 100-postotnog saobraćaja u sva četiri oblika prijevoza, da smanjimo gubitke te da ljudi sačuvaju radna mjesta i zarade platu", rekao nam je privremeni upravitelj GRAS-a.

Prijedloge menadžmenta za ukidanje tri sektora usvojila je Vlada KS i upućeni su u Skupštinu KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: