BiH
220

GRAS: Točak nije otpao, samo je "promijenio nagib"

Klix.ba
KJKP Gradski saobraćaj Sarajevo objavio je demanti na izjavu koju je dispečer kompanije dao za naš portal, prema kojoj je jednom trolejbusu na području naselja Grbavica otpao točak tokom vožnje.

Naime, informacije o navedenom događaju za naš portal iznio je dežurni dispečer i prema njegovim riječima trolejbusu je u vožnji otpao prednji desni točak, nakon čega je vozač zaustavio vozilo, a trolejbuski saobraćaj je kratko bio u prekidu. Iz GRAS-a tvrde da se radi o dezinformaciji.

Demanti na pomenuti članak prenosimo u cijelosti.

"Danas, 2. novembra 2015. godine u 06:30h u naselju Grbavica na trolejbusu garažnog broja 4416 došlo je do pucanja vijka selen-bloka na prednjem desnom točku, što je prouzrokovalo promjenu nagiba točka, te je vozilo isključeno iz saobraćaja. Dakle, navedeni točak nije otpao, kako je izjavio dispečer GRAS-a, a objavljeno na vašem portalu. Naime, dispečer nije bio na mjestu događaja, niti je imao tačnu informaciju o samom kvaru i njegovom uzroku, te je u ovom slučaju bez provjere dao netačnu informaciju", stoji u GRAS-ovom demantiju.