BiH
123

GRAS: Sutra izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog "Mirne šetnje za Mahira"

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja "Mirne šetnje za Mahira" u subotu, 23. januara u vremenu od 13 do 14 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza, saopćeno je iz GRAS-a.

GRAS obavještava korisnike da će se u periodu od 13 do 14 sati tramvajski saobraćaj odvijati preko Željezničke stanice, dakle neće biti u funkciji na relaciji Muzeji - Baščaršija – Tehnička škola,

Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno trolejbusi koji saobraćaju na linijama 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero biće preusmjereni na okretnicu Trg Austrije.

Autobuske i minibuske linije koje sa terminala Park saobraćaju za Jagomir, Barice, Hrastove II i Sedrenik, te autobuske linije koje sa Doma Armije polaze za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjati će polazni terminal i polaziti će sa terminala Sutjeska,

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjati će polazni terminal i dijelom trasu linije te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a u oba pravca od Pofalića do Trga Austrije saobraćati će trolejbuskom trasom.