BiH
804

GRAS osigurao dodatna četiri tramvaja i dva trolejbusa za građane KS

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) GRAS jutros je za građane Sarajeva osiguralo četiri dodatna tramvaja i dva trolejbusa, a sve zbog mjera uzbune prekomjerne zagađenosti zraka zbog čega se od danas primjenjuje sistem par-nepar.

Iz Dispečerskog centra GRAS-a za Klix.ba su kazali da je na šinama i saobraćajnicama jutros šest dodatnih vozila - četiri tramvaja i dva trolejbusa te da će se nakon prvog dana uvođenja ove mjere odlučiti o daljim koracima.

Iz Centrotransa su nam kazali da jutros nije registriran veći broj putnika te da njihova vozila saobraćaju prema nedjeljnom rasporedu vožnje

"Vidjet ćemo kako će se situacija danas odvijati, a onda ćemo sutra odlučiti da li ćemo pojačavati broj vozila na gradskim ulicama. U krugu firme imamo spremna dežurna vozila, kao i dežurne vozače u slučaju povećanog broja putnika", kazala nam je glasnogovornica Centrotransa Aida Smajić.

Stanovnicima Kantona Sarajevo od danas je omogućen besplatan prijevoz tramvajima i trolejbusima GRAS-a upravo zbog sistema par-nepar.

Vlada KS pokrit će sve troškove koji nastanu zbog odluke da se stanovnicima omogući besplatan prijevoz vozilima GRAS-a.