{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS: Odvijanje gradskog saobraćaja poboljšano

N
15.2.2005. u 17:31
0
0
GRAS: Odvijanje gradskog saobraćaja poboljšano
0
GRAS: Odvijanje gradskog saobraćaja poboljšano
Javni gradski prevoz u Sarajevu se u odnosu na jučerašnji dan odvija znatno bolje, saopšteno je iz poduzeća GRAS.
Prema informacijama s terena prikupljenim u 14 sati, skraćene su autobusne linije za Ahatoviće do škole i Kobiljaču do Rakovice. Zbog neprohodnosti saobraćajnica u funkciji nisu minibuske linije za Hošin Brijeg i Gornje Velešiće, a skraćene su linije za Komatin do Širokaće, Tihoviće do Blagovca, Sokolje do Rajlovca i Hrešu do Vodovoda. Ostale autobusne i minibuske linije se odvijaju bez problema.

Tramvajski i trolejbuski saobraćaj se odvija gotovo bez problema. U razdoblju od 10.40 do 12.30 sati nije bio u funkciji tramvajski saobraćaj na relaciji Nedžarići - Ilidža zbog oštećenja tramvajske mreže uslijed pada zaštitne ograde s nadvožnjaka kod Kasindolske ulice.

Kako se navodi u saopštenju GRAS-a, veliki problem u čišćenju saobraćajnica i odvijanju gradskog saobraćaja predstavljaju putnička vozila koja su nepropisno parkirana duž saobraćajnica i na raskrsnicama.

Na današnjem sastanku predstavnika komunalnih poduzeća Kantona Sarajevo i premijera KS-a upućeno je upozorenje vlasnicima putničkih vozila da uklone svoja nepropisno parkirana vozila ili će ih u protivnom odvoziti Pauk služba preduzeća Rad. Također apeliraju na građane da ubuduće ne parkiraju svoja vozila na mjesta koja nisu predviđena za parkiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: