Prelilo čašu
95

GRAS najavio kratki prekid saobraćaja zbog napada na vozača trolejbusa

I. P.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik sindikata GRAS-a Amir Muminović najavio je protestnu obustavu saobraćaja zbog, kako je naveo, učestalih napada na radnike ovog sarajevskog preduzeća.
Najava dolazi nedugo nakon incidenta na Dobrinji u kojem je vozač trolejbusa pretučen jer nije dopustio da jedan putnik u vozilo uvede nepropisno opremljenog psa.

"Najoštrije osuđujemo napad na našeg uposlenika koji je napadnut samo zato jer je savjesno i pošteno radio svoj posao. Ulazak životinje u vozilo javnog prijevoza ima propise, a putnik ih se nije pridržavao pa ga je vozač upozorio što je rezultiralo brutalnim napadom", rekao je Muminović za Klix.ba.

Kako je predsjednik sindikata kazao, radnička organizacija će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio zaposlenike GRAS-a, a prvi korak će biti protest.

"Moguće je da u sljedećim danima u znak protesta krako obustavimo saobraćaj, a od nadležnih tražimo da se počinitelj sankcioniše. Ovo nije prvi put - svjedoci smo da se naši uposlenici napadaju, vozači i kontrolori, samo zato što rade svoj posao. Rezultata od nadležnih institucija nema", zaključio je Muminović.

prema riječima predsjednika sindikata, napadnuti kolega je još uvijek u bolnici na neophodnim pregledima.