BiH
0

GRAS: Izmjene režima saobraćaja povodom Praznika rada

FENA
Povodom obilježavanja 1. maja, Praznika rada doći do izmjene režima javnog gradskog saobraćaja na području Sarajeva, saopćio je GRAS.

U ponedjeljak, 30.aprila tramvajski i trolejbuski saobraćaj, te autobuske linije br.21 za Vogošću, br.22 za Ilijaš, br.28 za Kobiljaču, br.30 za Hadžiće, br.33 za Tarčini i br.31e Vijećnica - Dobrinja će saobraćati po redu vožnje radnog dana, dok će ostale autobuske linije i minibuski saobraćaj funkcionisati po redu vožnje za subotu.

U utorak, 1. maja tramvajski saobraćaj, autobuska linija br.47 za Trnovo i trolejbuske linije br. 102 i 107 koje saobraćaju za Jezero odvijat će se po redu vožnje za subotu, dok će ostale trolejbuske i autobuske linije, kao i minibuski saobraćaj funkcionisati po prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje.

U srijedu, 2. maja javni gradski saobraćaj odvijat će se prema prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje.

Tokom vikenda i u dane praznika bit će u funkciji linije za gradska izletišta Trebević i Barice, a tokom praznika u funkciji će biti i linija za Vrelo Bosne.

U ponedjeljak, 30. aprila GRAS-ova prodajna mjesta pretplatnih karata za javni gradski prijevoz radit će od sedam do 15,00 sati, a 2. maja dežurna prodajna mjesta bit će Ćumurija i Ilidža od osam do 14,00 sati.