BiH
0

Gras: Izmjene režima javnog gradskog saobraćaja

FENA
Zbog radova koje izvodi Elektrodistribucija u ul. Mula Mustafe Bašeskije (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Sagardžije do raskrsnice sa ulicom Kaptol) u periodu od 21. juna do 3. jula ove godine dolazit će do kratkotrajnih (petominutnih) zastoja tramvajskog saobraćaja na linijama koje saobraćaju preko Baščaršije i povremenih kraćih kašnjenja na autobuskoj liniji br. 31e Vijećnica – Dobrinja.

Zbog održavanja "Trke protiv droge" u subotu, 23. juna od 10.00 sati do završetka trke mogući su kraći zastoji, odnosno kašnjenja na minibuskim linijama koje polaze sa terminala Latinska Ćuprija i Vijećnica (linije br. 56 Jarčedoli, 63 Mahmutovac, 72 Hladivode, 95 Brusulje i 96 Hreša).

Radi izvođenja radova na saobraćajnici u ul. Hamze Hume od 24. do 29. juna ove godine doći će do izmjene u režimu odvijanja javnog gradskog prevoza, i to: - trolejbuske linije br. 102 Otoka – Jezereo i br. 107 Dobrinja – Jezero od Skenderije mijenjaju trasu i preusmjeravaju se na terminal Trg Austrije, - autobuska linija br. 20 Park – Jezero bit će pojačana dodatnim polascima u skladu sa prilivom putnika.

Zbog izvođenja radova na saobraćajnici u ul. Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Jukićeva do raskrsnice za stadion Koševo) u periodu od 25. juna do 1. jula ove godine u zavisnosti od vremenskih prilika doći će do dvodnevne izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja, i to: autobuske linije br. 21 Vogošća, 21b Donja Vogošća, 22 Ilijaš – Lješevo i 35 Bakići koje će mijenjati trasu, tako što će od terminala Sutjeska saobraćati ul. Patriotske lige, zatim pored stadiona Koševo do ul. Alipašina, te dalje ustaljenom trasom prema Vogošći, te tako i u povratku.

Navedene izmjene su pripremljene u skladu sa rješenjima Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.