Zbog koronavirusa
796

GRAS i Centrotrans izvršili dezinfekciju svih vozila javnog gradskog prijevoza

D. Be.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Iz GRAS-a su danas saopćili da su tokom proteklog vikenda, a u okviru provođenja prevencije i zaštite od koronavirusa, u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju izvršili vanrednu dezinfekciju svih vozila javnog gradskog prijevoza.

"U cilju zaštite korisnika naših usluga kao i osoblja GRAS-a, preduzeće poduzima dodatne preventivne aktivnosti zaštite koje se odnose na higijensko – epidemiološke mjere, te pojačanu svakodnevnu dezinfekciju vozila", saopćili su.

Iz Centrotransa je ranije saopćeno da shodno zahtjevu koje je uputilo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo prema javnim prevoznicima u KS, a koji se odnosi na trenutno stanje i situaciju sa COVID19 virusom poznatijim kao koronavirus, od 28.02.2020. godine samoinicijativno poduzimaju određene mjere kao prevenciju u širenju zaraze.

"Pomenute mjere se ogledaju u svakodnevnoj dezinefkciji unutrašnjosti svih autobusa sa posebnim akcentom na rukohvate, kao i u postavljanju dezinfekcionih sredstava u autobuse koje putnici mogu koristiti prilikom ulaska u autobus i kupovine/validacije karte", naveli su iz Centrotransa.