BiH
0

Granični prijelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje zatvoreni za saobraćaj

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Granični prijelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Saobraćaj se na većini putnih pravaca u BiH odvija po pretežno mokrom kolovozu.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na dionici autoceste A-1 Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta još danas i sutra, od 08.00 do 17.00 sati, vozila saobraćaju jednom trakom, na dužini od jednog kilometra.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Vrioštice na magistralnom putu M-6 Ljubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 tone preusmjerena na regionalni put R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Na dionicama M-4 Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići, i M-18 Tuzla-Bijeljina, u mjestu Seljublje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Usporeno, jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-17 Maglaj-Doboj, M-19 Zvornik-Bijeljina, M-20 Bileća-Gacko i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.