|

Granična policija BiH zaplijenila 267 kg duhana i 1.500 kutija cigareta

Granična policija BiH zaplijenila 267 kg duhana i 1.500 kutija cigareta
0
F
FENA
3.3.2017. u 16:00
17
komentara
0

dijeljenja
Granična policija BiH zaplijenila 267 kg duhana i 1.500 kutija cigareta
U okviru operativne akcije "Pegasus", službenici Jedinice granične policije Orašje u četvrtak su zaplijenili 267 kilograma duhana, saopćeno je iz Granične policije BiH.
Graničnom kontrolom Mercedesa bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao R. T. (1971.), državljanin Bosne i Hercegovine, otkriveno je 39 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

Također, pretresom porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo R.T. u općini Donji Žabar nađeno je i 228 kilograma duhana u listu.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv R. T. će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.



Istoga dana, u okviru operativne akcije "Pegasus", službenici Jedinice granične policije Dobrljin su oduzeli 1.000 kutija cigareta Marble i 500 kutija Marlbora bez akciznih markica.

Kutije cigareta otkrivene su graničnom kontrolom autobusa koji prometuje na relaciji Banja Luka - Bihać. Vozilom je upravljao bh. državljanin F. D. (1962.).

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su slobode lišili B. Ć. (1992.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Centar javne sigurnosti Banja Luka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisao potragu zbog kaznenog djela izazivanje opće opasnosti.

Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i bit će predana nadležnom tijelu, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...