Prilikom kontrole
9

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje velike količine cigareta

Klix.ba
Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina u saradnji s pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi, u automobiliu Renault registarskih oznaka Srbije otkrili su 3.715 kutija cigareta bez akciznih markica, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Cigarete su otkrivene u šupljinama i namjenski napravljenim prostorima u vozilu, saopćili su.

"Vozač Renaulta, dvadesetdevetogodišnji državljanin Srbije, lišen je slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda predat Tužilaštvu BiH", saopćili su iz Granične policije.

Dan ranije, službenici JGP Bijeljina na MGP Rača prilikom granične kontrole Peugeota registarskih oznaka Srbije, otkrili su tri osobe s područja Kosova koje su u BiH pokušale ući s tuđim ličnim kartama R. Srbije.

Vozač Peugeota, državljanin Srbije S.S. (1987.), kao i E.K. (2001.), I.K. (2002.) i A.S. ( 2002.) s područja Kosova predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Protiv državljanina Srbije S.S. Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje ljudi“.

Policijski službenici Granične policije BiH na MGP Doljani 30. aprila 2019. prilikom ulaska u BiH lišili su slobode četrdesetdevetogodišnjeg državljanina BiH, G.S., jer ga potražuje Osnovi sud u Sokocu zbog krivičnog djela "nasilje u porodici“. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Na MGP-u Zupci prilikom ulaska u BiH 1. maja 2019. lišena je slobode četrdesetogodišnja državljanka BiH. Utvrđeno je da M.Z. potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela "pronevjera“.

Predata je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prilikom pasoške kontrole putnika na letu iz Beča policijski službenici GPBiH utvrdili su da tridesetsedmogodišnjeg bh. državljanina, I.D., potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela "krađa“. Predat je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.