Uhapšene dvije osobe
0

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 12 državljana Turske

A. Ku.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
U dvije odvojene kontrole Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH) spriječeno je krijumčarenje 12 državljana Turske. U oba slučaja su krijumčari također turski državljani.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša uhapsili su jednu osobu koja je otkrivena u pokušaju krijumčarenja devet državljana Turske.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka koje je vozio također državljanin Turske koji je uhapšen, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH

Osim toga, danas su pripadnici Jedinice GP BiH Trebinje također uhapsili državljanina Turske jer je u putničkom motornom vozilu Rover, nacionalnih oznaka Portugala, krijumčario trojicu državljana Turske.

Otkriven je prilikom nadzora državne granice u mjestu Ivanica na području općine Ravno.

O navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužioci Tužilaštva BiH, prema čijim su nalozima vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih te su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba predati postupajućim tužiocima Tužilaštva BiH.

Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a krijumčareni strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.