Tokom vikenda
1

Granična policija BiH oduzela falsificirane novčanice i otkrila ilegalne migrante

Klix.ba
Policijski službenici JGP-a Bijeljina su 9. decembra prilikom ulaska u BiH na MGP-u Rača kontrolirali su Opel, bh. registarskih oznaka. Detaljnim pregledom vozila i suvozača državljanina BiH, uz korištenje specijalističke opreme, otkrili su deset novčanica u aopenima od 100 KM za koje postoji osnovana sumnja da su falsificirane.

Protiv M.K. (1989.) Tužilaštvu BiH bit će predat izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krivotvorenje novca". Novčanice su privremeno oduzete.

Ilegalni migranti predati Službi za poslove sa strancima BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su na području Gacka otkrili dvojicu Libijaca i Palestinca koji su, prema njihovim riječima, iz Crne Gore ilegalno ušli u BiH. Službenici JGP-a Trebinje su 9. decembra na MGP-u Zupci kontrolirali četiri Libijca, Sirijca i Marokanca koji su, prema njihovim izjavama, u BiH ilegalno ušli iz Hrvatske putnim pravcem koji vodi do prijelaza. Istog dana od službenika Policijske stanice Trebinje pripadnici Granične policije BiH preuzeli su ilegalnog migranta državljanina Pakistana. Ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije BiH od službenika Policijske stanice Velika Kladuša su 10. decembra preuzeli sedam osoba s područja Kosova koje su ilegalno ušle i boravile u BiH. Otkrivene su u privatnoj kući državljanina BiH. Službenici JGP-a Velika Kladuša protiv bh. državljanina I.S. Tužilaštvu BiH predat će izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje osoba". Ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Lišeni slobode zbog ugrožavanja saobraćaja

Pripadnici JGP-a Bijeljina su 9. decembra prilikom ulaska u BiH na MGP-u Popovi lišili su slobode dvadesetsedmogodišnjeg državljanina BiH. Utvrđeno je da B.D. potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela "ugrožavanje javnog saobraćaja". Predat je pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije službenici JGP-a Brod lišili su slobode šezdesetogodišnjeg S.K. Utvrđeno je da državljanina R. Slovenije potražuje Općinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti“. Kontroliran je prilikom ulaska u BiH na MGP-u Brod. Predat je pripadnicima Sudske policije Odžak.