BiH
9

Granična policija BiH: Nisu tačne informacije o višesatnim zadržavanjima na granicama

Piše: N. N.
Granična policija posljednjih dana nije registrirala duža zadržavanja na granicama prilikom izlaska iz naše države ili ulaska u nju.

Pojedini mediji objavili su da se na nekim graničnim prijelazima čeka i po šest sati, a da su strožije kontrole na hrvatskoj granici razlog dužeg čekanja.

Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, potvrdila je za Klix.ba da su najduža zabilježena zadržavanja u proteklih nekoliko dana iznosila 40 minuta.

"Na Graničnom prijelazu Gradina-Jasenovac zabilježeno je zadržavanje u trajanju od 40 minuta i to 22. novembra, a dan poslije na istom prijelazu zabilježena su zadržavanja do 20 minuta", kaže Sanela Dujković.

Ona dodaje da Granična policija BiH nije informirana o nekim posebno pojačanim mjerama.

"No, i mi smo nakon terorističkih napada pojačali mjere u smislu još detaljnijih pregleda i praćenja osoba koje se dovode u vezu sa terorizmom i svim drugim kriminalnim aktivnostima", kazala je za Klix.ba Sanela Dujković.

Iz Granične policije BiH kažu da je danas do određenih zadržavanja došlo na Graničnom prijelazu Šćepan Polje zbog izvlačenja automobila iz Pivskog jezera, na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša zabilježeno je zadržavanje do 20 minuta, dok je zbog pada sistema bio onemogućen i usporen saobraćaj teretnih motornih vozila na Graničnom prijelazu Gradiška.