{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?

F
9.5.2007. u 15:20
0
1
Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?
0
Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?
Ukoliko će odluka visokog predstavnika o zabrani korištenja državne imovine biti produžena onda bi trebalo znati na što se ona odnosi, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Vlade FBiH federalni dopremijer Gavrilo Grahovac.
Radi se o ranijoj vojnoj imovini. Grahovac je naveo da je na državnom nivou utvrđeno koji su to "perspektivni vojni objekti", a ostalima je privremeno raspolagala Vlada FBiH i zabrana koju je donio visoki predstavnik je ispoštovana.

-Međutim, dogovorili smo se da ispitamo šta se sada događa. Da li se odluka odnosi na onu vojnu imovinu koja je u drugom entitetu već ranije sva privatizirana i više ne postoji kao državna imovina ili se odnosi samo na imovinu u Federaciji koja još nije ni privatizirana ni prodana, naglasio je Grahovac.

Da li će u tom slučaju, pita se Grahovac, državnom imovinom postati vojna imovina samo ovog entiteta.

On ne smatra da se radi o jednostavnom pitanju, jer se više ne zna šta je uopće imovina bivše Vojske RS-a koja može biti državna imovina, dok je u Federaciji BiH to još 90 posto imovine.

- Prema tome, nisam siguran da je jednostavno reći da je samo to državna imovina, kazao je Grahovac, navodeći kao primjer slučajeve Doma Armije u Banjoj Luci koji više ne postoji kao Dom Armije niti je predmet rasprave, dok Dom Armije u Sarajevu jeste.

Ako se tu ne može postići jednak i pošten odnos u oba entiteta, onda će biti teško govoriti o pravednosti te odluke na teritoriji cijele države, zaključio je federalni dopremijer Grahovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: