{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?

F
9.5.2007. u 15:20
0
1
Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?
0
Grahovac: Da li će državnom imovinom postati samo bivša vojna imovina Federacije?
Ukoliko će odluka visokog predstavnika o zabrani korištenja državne imovine biti produžena onda bi trebalo znati na što se ona odnosi, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Vlade FBiH federalni dopremijer Gavrilo Grahovac.
Radi se o ranijoj vojnoj imovini. Grahovac je naveo da je na državnom nivou utvrđeno koji su to "perspektivni vojni objekti", a ostalima je privremeno raspolagala Vlada FBiH i zabrana koju je donio visoki predstavnik je ispoštovana.

-Međutim, dogovorili smo se da ispitamo šta se sada događa. Da li se odluka odnosi na onu vojnu imovinu koja je u drugom entitetu već ranije sva privatizirana i više ne postoji kao državna imovina ili se odnosi samo na imovinu u Federaciji koja još nije ni privatizirana ni prodana, naglasio je Grahovac.

Da li će u tom slučaju, pita se Grahovac, državnom imovinom postati vojna imovina samo ovog entiteta.

On ne smatra da se radi o jednostavnom pitanju, jer se više ne zna šta je uopće imovina bivše Vojske RS-a koja može biti državna imovina, dok je u Federaciji BiH to još 90 posto imovine.

- Prema tome, nisam siguran da je jednostavno reći da je samo to državna imovina, kazao je Grahovac, navodeći kao primjer slučajeve Doma Armije u Banjoj Luci koji više ne postoji kao Dom Armije niti je predmet rasprave, dok Dom Armije u Sarajevu jeste.

Ako se tu ne može postići jednak i pošten odnos u oba entiteta, onda će biti teško govoriti o pravednosti te odluke na teritoriji cijele države, zaključio je federalni dopremijer Grahovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: