|

Gradu Sarajevu vratit će se novac od neodržanog Pavarottijevog koncerta

Gradu Sarajevu vratit će se novac od neodržanog Pavarottijevog koncerta
0
F
FENA
25.10.2007. u 14:15
0
komentara
0

dijeljenja
Gradu Sarajevu vratit će se novac od neodržanog Pavarottijevog koncerta
Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 17. oktobra firma Arian Trade, organizator neodržanog koncerta maestra, pokojnog Luciana Pavarottija, dužna je Gradu Sarajevu vratiti 50.000 KM. Nakon isteka roka na žalbu, ova će presuda biti pravomoćna jer je potpisanim ugovorom predviđeno da se u slučaju neodržavanja koncerta, novac vrati pokrovitelju.
Presuda će biti pravomoćna nakon što istekne zakonski rok za žalbu, a tužena stranka ne uloži žalbu na ovu presudu, odnosno u slučaju njene žalbe i potvrđivanja presude od drugostepenog suda.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na prijedlog gradonačelnice Semihe Borovac svojevremeno je Lučana Pavarotija proglasilo Počasnim građaninom grada Sarajeva.

Po tom osnovu, odlučilo je biti pokrovitelj njegovom oproštajnom koncertu koji je trebao biti održan u aprilu 2006. u sarajevskoj Zetri.

I nakon upozorenja Grada Sarajeva da vrate novac, firma Arian Trade oglušila se o zahtjeve Grada.

Grad Sarajevo podnio je tužbu u decembru 2006. na osnovu Ugovora kojim je predviđeno da se dodijeljeni novac vrati pokrovitelju ukoliko se koncert odgodi ili ne održi, saopćio je zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.