{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće: Zabrinutost povodom rasta cijena i ugrožavanja životnog standarda građana

F
29.1.2008. u 17:45
0
0
Gradsko vijeće: Zabrinutost povodom rasta cijena i ugrožavanja životnog standarda građana
0
Gradsko vijeće: Zabrinutost povodom rasta cijena i ugrožavanja životnog standarda građana
Grad Sarajevo izražava zabrinutost usljed daljeg rasta cijena osnovnih životnih namirnica, kao i cijena komunalnih usluga čiji nekontrolirani rast u posljednje vrijeme znažajno ugrožava životni standard građana, kaže se u izjavi koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Sarajeva.
Grad Sarajevo apaluje na sve nadležne institucije da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju zaštite životnog standarda građana, posebno socijalno najugroženijih kategorija stanovništva.

“Ovo se posebno odnosi na institucije kao što je Direkcija za robne rezerve FBiH koja treba da u skladu sa svojim nadležnostima, osigura dovoljne interventne količine osnovnih životnih namirnica za ublažavanje posljedica rasta troškova života, a sve u cilju dugotrajnijeg stabiliziranja cijena na tržištu. Također, pozivamo nadležne institucije da prilikom povećavanja cijena komunalnih usluga blagovremeno upoznaju građane sa razlozima njihovog donošenja bez obzira na njihovu objektivnu utemeljenost ili ekonomsku opravdanost”, kaže se u izjavi.

Gradsko vijeće cijeni da je potrebno što prije poduzeti hitne korake na svim nivoima vlasti kako bi se sprječio ili barem ublažio dalji nekontrolirani rast cijena živornih namirnica.

Grad Sarajevo će u tom smislu, uprkos reduciranim nadležnostima, u tekućoj godini finansijski podržati niz projekata koji će doprinijeti poboljšanju socijalnog statusa pojedinih kategorija stanovništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: