{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće Sarajeva dalo saglasnost za osnivanje muzeja "Ars Aevi"

Klix.ba
28.6.2017. u 16:33
9
1
Gradsko vijeće Sarajeva dalo saglasnost za osnivanje muzeja "Ars Aevi"
9
Gradsko vijeće Sarajeva dalo saglasnost za osnivanje muzeja "Ars Aevi"
Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj sjednici je usvojilo Odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o namjeri osnivanja Javne ustanove "Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi" Sarajevo.
Grad je iskazao namjeru da bude osnivač javne ustanove i da preuzme čuvanje i prezentaciju izuzetno značajne i vrijedne kolekcije suvremene umjetnosti Ars Aevi.

Gradsko vijeće je razriješilo člana Odbora za lokalni biznis i turizam, a usvojena je i Odluka o izboru novog člana ovog radnog tijela Gradskog vijeća.

U nastavku sjednice, usvojena je Odluka o organizaciji i djelokrugu organa uprave Grada Sarajeva te Odluka o izmjeni Odluke o raspodjeli sredstava Budžeta Grada Sarajeva planiranih za rad klubova gradskih vijećnika.

Vijećnici su usvojili Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Kovačići- Centar te razmotrili Nacrt Odluke o usvajanju Regulacionog plana Švrakino selo – Aneks s Nacrtom Odluke o provođenju te ga svojim zaključkom uputili u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Gradsko vijeće je na inicijativu predsjedavajućeg Igora Gavrića zadužilo gradonačelnika da u skladu s odredbom člana 79. stav 3. Statuta Grada Sarajeva, pokrene postupak za zaštitu lokalne samouprave, odnosno ocjenu ustavnosti novog Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo i zahtjev obrazloži u svemu kako je to navedeno u Informaciji gradonačelnika, smatrajući da su prava na lokalnu samoupravu Grada Sarajeva povrijeđena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: