{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće Sarajeva: Bećir Sirovina novi član Komisije za ljudska prava

F
28.5.2014. u 11:33
3
7
Gradsko vijeće Sarajeva: Bećir Sirovina novi član Komisije za ljudska prava
3
Gradsko vijeće Sarajeva: Bećir Sirovina novi član Komisije za ljudska prava
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su danas prihvatili ostavku članice Komisije za ljudska prava Edine Latif, a za novog člana ove komisije izabrali Bećira Sirovinu kojeg je predložio Klub vijećnika SBBBiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vijećnici su, također, po kratkom postupku donijeli odluku o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "Park šuma Mojmilo".

Ovom se odlukom daje mogućnost da se na tim površinama planira zadržavanje postojećeg stambenog fonda uz mogućnost intervencija, te prema podnesenim zahtjevima vlasnika nekretnina planira nova gradnja.

Također, može se planirati izgradnja kulturnog centra na lokalitetu planiranog rezervoara za vodu, vodeći računa o gabaritima i oblikovanju objekta, na način da se ne naruši osnovna koncepcija ovog prostora.

Područje planiranja ograničeno je u ulici Kanara prema Lukavičkoj cesti na jugu i s ulicom Safeta Hadžića na zapadu, te s ulicama Ferida Smaje, Kodžina i Novopazarska na sjeveru i s Lukavičkom cestom na jugu.

Površina iznosi 107, 08 ha i obuhvata dijelove administrativnog teritorija općine Novi Grad Sarajevo.

Na ovom terenu je najvećim dijelom zastupljena bespravna gradnja individualnih stambenih objekata, a nije adekvatno opremljen saobraćajnom, komunalnom i energetskom infrastrukturom.

Evidentorano je 409 objekata od čega 279 stambenih i osam stambeno-poslovnih objekata, kao i 36 objekata centralnih djelatnosti i dva objekta komunalne infrastrukture. Na tom prostoru živi 1.335 stanovnika.

Planirana je izgradnja 42 nova objekta, jedan u okviru Rezidencije ambasadora Države Katar, 12 objekta komercijalne i društvene infrastrukture sa sadržajima u funkciji Park šume, 13 individualnih stambenih objekata, 16 individualnih stambenih objekata (u vidu zamjene postojećeg građevinskog fonda).

Također je planirana i izgradnja kulturnog centra, uz uvjet raspisivanja konkursa za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja.

Zona park šume obuhvata prostor od 63,40 ha i ima dvije cjeline za sport i rekreaciju, te zonu visoke vegetacije s rekreacijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: