{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradsko vijeće o kandidatima za Šestoaprilsku nagradu

F
26.2.2014. u 11:40
3
6
Gradsko vijeće o kandidatima za Šestoaprilsku nagradu
3
Gradsko vijeće o kandidatima za Šestoaprilsku nagradu
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva razmatraju izvještaj Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2014. godini.
Komisija za provođenje procedure glasanja, koju je Odbor oformio u decembru prošle godine, u prvom krugu je zaključila i u potpunosti i predložila kandidate za dodjelu pojedinačne, grupne i kolektivne Šestoaprilske nagrade.

Vijećnik Velija Katica se nije složio sa prijedlogom Komisije jer je mišljenja da vijećnici trebaju predlagati kandidate za nagradu, a ne Odbor.

Nakon rasprave, data je pauza nakon koje će biti razmatrani prijedlozi Odbora.

Prema izvještaju Komisije za provođenje procedure glasanja, za pojedinačnu nagradu predloženo je 11 kandidata, a Esad Duraković i Nada Đurevska su dobili najveći broj glasova u prvom krugu.

Također, kandidat za grupnu nagradu su arhitekti Ferhad Mulabegović i Smajo Mulaomerović, dok su za kolektivnu nagradu predloženi Udruženje Sarajevotaxi, Nogometna reprezentacija BiH, Kantonalna JU Gerontološki centar Sarajevo, Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet i Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: