|

Gradska uprava u štrajku, vatrogasci blokiraju promet

Gradska uprava u štrajku, vatrogasci blokiraju promet
0
F
FENA
16.11.2009. u 10:29
0
komentara
0

dijeljenja
Gradska uprava u štrajku, vatrogasci blokiraju promet Foto: RTV Mostar
Svi uposlenici Gradske uprave Mostara jutros su stupili u generalni štrajk zbog neusvajanja budžetaza 2009. godinu, kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik Sindikata namještenika i službenika Grada Mostara Zvonko Stanić.
Po Stanićevim riječima, od danas svi uposlenici prestaju s radom, osim glavnog ureda Gradske uprave u Cernici, koji će raditi od 9 do 11 sati.

Također, Stanić je istaknuo kako će Štrajkački odbor za vrijeme generalnog štrajka stalno pregovarati s rukovodstvom Gradske uprave Mostara i s OHR-om.

"Nadamo se da će visoki predstavnik u sklopu svojih ovlasti primorati vijećnike Gradskog vijeća Mostara da izaberu gradonačelnika i usvoje budžet za 2009. godinu", kazao je Stanić te dodao kako uposlenici nemaju drugog izbora osim generalnog štrajka.

Jutros su sve javne ustanove koje su korisnici gradskog budžeta stupili u generalni štrajk, s tim da dječji vrtići u Mostaru zbog zakonskih propisa ne mogu stupiti u generalni štrajk, već u štrajk upozorenja, koji je jutros trajao od 6:30 do 8:30 sati, a isto će biti i sutra.

U izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Vatrogasne jedinice Mostar Miljenko Zovko kazao je kako će vatrogasci ujutro blokirati tunel "Salakovac" na prometnici M-17, te na lokaciji "Balinovac" u Mostaru prometnice prema Međugorju i Širokome Brijegu.

Po njegovim riječima, blokada će započeti ujutro u 7 sati i trajat će sve dok se ne usvoji proračun Grada Mostara za 2009. godinu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.