Mostar
0

Gradska uprava u štrajku, vatrogasci blokiraju promet

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Svi uposlenici Gradske uprave Mostara jutros su stupili u generalni štrajk zbog neusvajanja budžetaza 2009. godinu, kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik Sindikata namještenika i službenika Grada Mostara Zvonko Stanić.

Po Stanićevim riječima, od danas svi uposlenici prestaju s radom, osim glavnog ureda Gradske uprave u Cernici, koji će raditi od 9 do 11 sati.

Također, Stanić je istaknuo kako će Štrajkački odbor za vrijeme generalnog štrajka stalno pregovarati s rukovodstvom Gradske uprave Mostara i s OHR-om.

"Nadamo se da će visoki predstavnik u sklopu svojih ovlasti primorati vijećnike Gradskog vijeća Mostara da izaberu gradonačelnika i usvoje budžet za 2009. godinu", kazao je Stanić te dodao kako uposlenici nemaju drugog izbora osim generalnog štrajka.

Jutros su sve javne ustanove koje su korisnici gradskog budžeta stupili u generalni štrajk, s tim da dječji vrtići u Mostaru zbog zakonskih propisa ne mogu stupiti u generalni štrajk, već u štrajk upozorenja, koji je jutros trajao od 6:30 do 8:30 sati, a isto će biti i sutra.

U izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Vatrogasne jedinice Mostar Miljenko Zovko kazao je kako će vatrogasci ujutro blokirati tunel "Salakovac" na prometnici M-17, te na lokaciji "Balinovac" u Mostaru prometnice prema Međugorju i Širokome Brijegu.

Po njegovim riječima, blokada će započeti ujutro u 7 sati i trajat će sve dok se ne usvoji proračun Grada Mostara za 2009. godinu.