17. juli - 11. august
1

Gradska uprava Mostara u ponedjeljak odlazi na kolektivni godišnji odmor

G. Š.
Gradska uprava Mostara u ponedjeljak odlazi na kolektivni godišnji odmor koji će prema odluci gradskog rukovodstva u najvećem hercegovačkom gradu trajati u periodu od 17. jula do 11 augusta ove godine.

Iz Grada Mostara obavještavaju građane i sve korisnike usluga Gradske uprave da će za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora Služba za opću upravu i gradska područja, odnosno područni uredi Jugozapad, Stari Grad, Zapad, Sjever, Jugoistok i Jug zbog nadležnosti građanske evidencije, prijema zahtjeva, ovjera dokumenata, poslova sklapanja braka raditi u kontinuitetu.

Rad sa strankama će se odvijati u skladu s Odlukom gradonačelnika koja regulira ovu oblast od 8:30 do 13 sati.

"Raspored korištenja prvog dijela godišnjeg odmora je utvrđen za sve uposlene na način da se osigura da svi uposlenici koji rade neposredno sa strankama iskoriste 15 dana, u terminu od 1. jula do 31. augusta, a ostali su raspoređeni u termin kolektivnog godišnjeg odmora", navode iz Gradske uprave Mostara.

Također, ističu da je osiguran kontinuitet i u obavljanju poslova sklapanja braka prema dogovorenim terminima sa budućim bračnim partnerima te zaprimanja novih prijava utorkom, srijedom i četvrtkom u terminu od 8:30 do 13 sati.