Nova ulaganja
0

Gradska uprava Konjica nastavlja proširivati paletu i kvalitet sportskih terena

V. K.
Ovih dana privode se kraju aktivnosti na izgradnji i uređenju još jednog dječijeg igrališta u Konjicu. Riječ je o igralištu, koje se u okviru kontinuiranih aktivnosti na uređenju sportske infrastrukture, radi pored Druge osnovne škole.

Tokom posjete Drugoj osnovnoj školi gradonačelnik Konjica Osman Ćatić izjavio je kako je cilj ovakvih projekata jasan.

"Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uslove života kako za građane tako i za našu djecu. Želja nam je da djeca i mladi budu što više na sportskim terenima. U razgovorima koje smo u prethodnom periodu vodili sa direktoricom škole gospođom Tinjak, ukazano je na potrebu izgradnje i uređenja sportskog terena uz školsku zgradu, koji bi se koristio za časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i slobodne aktivnosti učenika tokom odmora. Planom Budžeta predvidjeli smo sredstva za tu namjenu, aplicirali smo višim nivoima vlasti i dobili podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga se krenulo u realizaciju ovog projekta čiji je cilj jasan, da zaštitimo djecu da imaju više sigurnosti i da naravno što više budu na sportskom terenu", kazao je gradonačelnik Ćatić tokom posjete Drugoj osnovnoj školi Konjic.

"Hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku Ćatiću koji iz dana u dan rade na poboljšanju kvaliteta uslova odgojno obrazovnog procesa u školama. Prije par mjeseci smo završili rekonstrukciju krova, fasade i enterijera Područne škole Podorašac, zatim su postavljenje kamere, tako da su škola i igralište pokriveni kamerama. Sada se radi igralište pored naše centralne škole, koje nam je zaista bio neophodno, jer škola nema neko veliko dvorište, tako da će nam igralište poslužiti i za boravak djece prije nastave i izvođenje nastave tjelesnog odgoja u kvalitetnim uslovima za 702 učenika koliko ih pohađa školu", kazala je direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak, naglašavajući da se planski radi i na poboljšanju uslova u područnim školama, Podorašac gdje se obrazuje 48 učenika, Bradina 38, te Spiljani i Džepi po 4 učenika.

Nakon što se završe radovi, koji su podrazumijevali izradu nove podloge, izradu tribina, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te uređenje, učenici će moći koristiti novoizgrađeno igralište i plato sa ukupnom površinom oko 400 metara kvadratnih.