{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja

S
27.8.2010. u 11:05
0
42
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja
0
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja
U okviru manifestacije "Dan Turske u Kaknju" građanima ovog grada bit će predata novoizgrađena sahat-kula, finansirana upravo sredstvima Republike Turske, posredstvom njihove vojne misije u EUFOR-u, uz sufinansiranje Općine Kakanj.
Sahat-kula koja se skrasila u neposrednoj blizini gradske džamije u Kaknju upotpunila je novu, ljepšu i primamljiviju urbanu sliku Kaknja i zasigurno će se svrstavati u jedan od važnijih dijelova ukupnog mozaika prepoznatljivih obilježja Kaknja, navodi općinski načelnik Mensur Jašarspahić Suri.

Svečanost obilježavanja završetka radova na izgradnji sahat-kule bit će upriličena u ponedjeljak, 30. augusta 2010. godine, na dan nacionalnog praznika u Turskoj - Dana pobjede, sa početkom u 14.00 sati.


Otkrivanjem ploče koja će biti postavljena na kulu simbolično će biti označen kraj radova i predaja sahat-kule na poklon građanima Kaknja. Narodnim pjesmama i igrama svečanost će ukrasiti čuvari bosanskohercegovačkog folklora i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa.

Dva sata ranije, u 12.00 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani počinje prijateljska nogometna utakmica između vojnika Turske vojne misije u BiH i vrsnih kakanjskih nogometaša. Svi ljubitelji nogometa pozvani su da prate ovaj sportski susret.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: