{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja

S
27.8.2010. u 11:05
0
42
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja
0
Gradska sahat-kula na poklon građanima Kaknja
U okviru manifestacije "Dan Turske u Kaknju" građanima ovog grada bit će predata novoizgrađena sahat-kula, finansirana upravo sredstvima Republike Turske, posredstvom njihove vojne misije u EUFOR-u, uz sufinansiranje Općine Kakanj.
Sahat-kula koja se skrasila u neposrednoj blizini gradske džamije u Kaknju upotpunila je novu, ljepšu i primamljiviju urbanu sliku Kaknja i zasigurno će se svrstavati u jedan od važnijih dijelova ukupnog mozaika prepoznatljivih obilježja Kaknja, navodi općinski načelnik Mensur Jašarspahić Suri.

Svečanost obilježavanja završetka radova na izgradnji sahat-kule bit će upriličena u ponedjeljak, 30. augusta 2010. godine, na dan nacionalnog praznika u Turskoj - Dana pobjede, sa početkom u 14.00 sati.


Otkrivanjem ploče koja će biti postavljena na kulu simbolično će biti označen kraj radova i predaja sahat-kule na poklon građanima Kaknja. Narodnim pjesmama i igrama svečanost će ukrasiti čuvari bosanskohercegovačkog folklora i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa.

Dva sata ranije, u 12.00 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani počinje prijateljska nogometna utakmica između vojnika Turske vojne misije u BiH i vrsnih kakanjskih nogometaša. Svi ljubitelji nogometa pozvani su da prate ovaj sportski susret.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: