Derao se i vrijeđao novinare
142

FOTO / Gradonačelnik Trebinja bacio diktafon novinara BN Televizije

Piše: A. Dž.
Gradonačelnik Trebinja na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: SRNA)
Gradonačelnik Trebinja na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: SRNA)
Konferencije za medije koje sazove gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nerijetko se pretvore u verbalni incident između njega i novinara, a danas je gradonačelnik otišao korak dalje i bacio diktafon novinara BN Televizije Nebojše Vukanovića.

Ničim izazvan, Vučurević je pred početak konferencije za medije u Gradskoj upravi, bacio diktafon koji je na sto, na za to predviđeno mjesto, stavio Nebojša Vukanović.

"Uzeo ga je i bacio uz riječi da ja ne mogu staviti diktafon i 'ko sam ja da stavljam diktafon'", kaže novinar BN Televizije za Klix.ba. Vučurević mu je, zatim, predložio da kupi litar maslinovog ulja.

"Kupi litar maslinovog ulja i progutaj izbornu kampanju. Slavko Vučurević je gradonačelnik! Kada ti pobjediš ja ću to poštovati“.

Vukanović, kaže, uopće nije iznenađen ovakvim ponašanjem "nepristojnog" gradonačelnika jer je i ranije napadao i vrijeđao novinare i nazivao ih svakakvim imenima.

Foto: Trebinjelive.wordpress.com
Foto: Trebinjelive.wordpress.com
Ni danas nije bilo ništa drugačije. Derao se i vrijeđao predstavnike sedme sile, a nakon što su mu predložili da "normalno" priča i da prestane sa napadima, Vučurević je na to odgovorio da je "rođen na selu, i da mu je glasno pričanje navika, jer je, često dozivao sa okolnih brda".

"Čovjek ima takav stil ponašanja, nepristojan je i skromnog obrazovanja. Zaratio je sa svim medijima i uveo neka nova pravila tako da pitanja koja ćemo postaviti na konferenciji za novinare moramo poslati ranije", priča Vukanović.

Dodaje da nerijetko na novinarska pitanja gradonačelnik odgovara sa "Šta tebe boli briga? Ko si ti da ja tebi polažem račune?". Uz sve to vrijeđa novinare govoreći im da su "glupi i da nemaju pojma".

Foto: Trebinjelive.wordpress.com
Foto: Trebinjelive.wordpress.com
Iako su imali potpuno pravo da napuste današnju konferenciju za medije, novinari su ostali i do kraja profesionalno odradili svoj posao.