Nepoznati razlozi
21

Gradonačelnik Sarajeva poništio konkurs za prijem referenata sa srednjom školom

Klix.ba
Abdulah Skaka (Foto: H. M./Klix.ba)
Abdulah Skaka (Foto: H. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poništio je konkurs za prijem namještenika u radni odnos koji je izazvao pažnju javnosti jer kandidatima nije bio potreban viši stepen obrazovanja kako bi se prijavili.

Poništenje javnog oglasa koje potpisuje Skaka objavljeno je prije nekoliko dana. Gradonačelnik nije detaljno obrazložio zašto poništava oglas.

Kako je bilo navedeno u konkursu, u Odjeljenju za odnose s javnošću Stručne službe gradonačelnika Grada Sarajeva potrebni su viši referent za medijsku promociju Grada te viši referent za praćenje medijske promocije Grada.

Od kandidata se tražilo da imaju srednju stručnu spremu, položen stručni ispit, najmanje deset mjeseci radnog staža nakon završene škole na istim ili sličnim poslovima te poznavanje rada na računaru.

Međutim, prema opisu radnih zadataka, obje pozicije bile su vezane za diplomirane komunikologe, a ne bilo koju srednju stručnu spremu.

U opisu posla višeg referenta za medijsku promociju Grada navodilo se kako treba pratiti aktivnosti gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, kao i Grada te informisati javnost, sačinjavati saopćenja, najavljivati događaje, demantovati, koordinirati razgovor s medijima, organizirati press konferencije, svakodnevno pratiti domaću i svjetsku štampu...

Viši referent za praćenje medijske promocije Grada imao bi obavezu pratiti domaću i stranu štampu, analizirati prisustvo Grada u medijima, obavljati poslove press clipinga, ažurirati web stranicu Grada i društvene mreže, najavljivati događaje, demantovati...