Damir Hadžić
0

"Gradonačelnik Sarajeva definitivno iz SDP-a"

FENA
Sa sjednice SDP BiH
Sa sjednice SDP BiH
Gradonačelnik Grada Sarajeva bit će iz redova SDPBiH i u to nema nikakve sumnje, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke Damir Hadžić.

Komentirajući spekulacije koje su se u posljednje vrijeme pojavile o imenovanju gradonačelnika, a u koje su se uključili, tvrdi Hadžić, i nevladine organizacije pa čak i države u okruženju, istakao je da se SDPBiH nije obazirao na to već je predano radio.

"SDPBiH kreira platformu o zadacima i ciljevima gradske vlasti, a u partnerstvu s pet stranaka lijevog centra i ljevice. Ističem da smo prvi put u poziciji da gradsku vlast kreiramo bez SDABiH i Stranke za BiH", kazao je Hadžić.

O mogućim imenima kandidata za poziciju gradonačelnika Sarajeva nije htio spekulirati, ali je na insistiranje novinara potvrdio da je jedan od mogućih kandidata Alija Behmen. Lista kandidata bit će predstavljena za deset do 15 dana i konačna platforma gradske vlasti.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku je opredijeljenost SDPBiH da se ispoštuju zakonom propisani vremenski okviri u konstituiranju općinskih vijeća u četiri gradske općine i izbora gradonačelnika, a to je 14. odnosno 20. decembar", kazao je Hadžić.

Budući gradonačelnik će, tvrde iz SDPBiH, za razliku od dosadašnjih, biti u fokusu pažnje, odlučivanja i zbivanja.