"Privatan stav"
82

Gradonačelnik Prijedora se ogradio od sramotne poruke svog zamjenika povodom Uskrsa

D. Be.
Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora
Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor oštro je osudio i ogradio se od objave svog zamjenika Žarka Kovačevića (Ujedinjena Srpska) koji je na Facebooku povodom Uskrska napisao "vatikanistima daleko lijepa kuća".
"Ističem da izneseni stav nije i niti će biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo lično mišljenje Kovačevića", saopćio je gradonačelnik Јavor.

On je naveo da je, poštujući podjednako praznike svih građana Prijedora, iskreno i od srca uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti, poželjevši im srećan Uskrs.

"Kako sam jučer i naveo u svojoj čestitki, praznični dani su tu da nas ponovo podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti, te da svi zajedno treba da budemo na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad", navodi Јavor.

On je naglasio i da je Prijedor grad koji može da posluži kao primjer suživota, mira i tolerancije, na čemu se svakodnevno radi i zbog čega je vrlo ponosan.

Javor ipak nije naveo da li će i kako njegov zamjenik biti sankcionisan zbog ove izjave.

Podsjetimo, Kovačević je na svom službenom Facebook profilu objavio sramotan post u kojem, između ostalih, vrijeđa katolike i katoličke svećenike.

"Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtava pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati već ih se gnušam", napisao je Kovačević.