BiH
0

Gradonačelnik Mostara osudio paljenje autobusa

FENA
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić osudio je jučerašnji incident u Mostaru tokom kojeg je zapaljen autobus navijača Slobode, a koji su se vraćali s utakmice u Širokom Brijegu, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću grada Mostara.

Naime, jučer oko 18.30 sati u Ulici kralja Tomislava u Mostaru došlo je do navijačkih sukoba u kojima je zapaljen autobus u vlasništvu Ljajić tursa iz Čelića, a kojim su se navijači Slobode vraćali s utakmice u Širokom Brijegu.

Iako su požar pokušali zaustaviti mostarski vatrogasci, autobus je u potpunosti je izgorio. Nakon toga pripadnici interventne policije Policijske uprave Mostar izišli su na mjesto događaja kako bi spriječili sukobe te navijače Slobode prebacili na drugu lokaciju.

U trenutku napada u autobusu se nalazilo oko dvadesetak navijača iz Tuzle, a u incidentu je lakše povrijeđeno nekoliko osoba te su razbijena prozorska stakla u nekoliko objekata uz prometnicu.

Gradonačelnik Bešlić sinoć je također naložio direktoru MO BUS-a da pruži pomoć pri transportu navijača, navodi se u saopštenju.