Bago i Oručević
0

Gradonačelnik Mostara ne želi primiti predstavnike građana, oni mu se obratili kao navijači

R. D.
Oručević i Bago kao navijači Veleža i Zrinjskog
Oručević i Bago kao navijači Veleža i Zrinjskog
Lideri Mreže "Naše društvo" iz Mostara Marin Bago i Husein Oručević suočavaju se s ignorisanjem i nove vlasti u gradu na Neretvi, a novi zahtjev za sastanak sa HDZ-ovim gradonačelnikom Mariom Kordićem uputili su na originalan način.

"Poštovani gospodine gradonačelniče, poslali smo Vam do sada četiri zahtjeva za sastanak. Željeli smo Vam prezentirati sve do čega smo došli u zadnjih pet godina bavljenja Mostarom, istraživanja, analize, postojeće studije, pravosudne procese, potencijalna rješenja raznih problema", kažu oni u svom pismu.

Ideal civilnog društva je apsolutna suradnja s lokalnom zajednicom, navode dalje, upravo zbog toga željeli smo odmah staviti na raspolaganje Gradu Mostaru sve svoje resurse i kapacitete.

"Ovaj put šaljemo vam zahtjev kao navijači Veleža i Zrinjskog. Nadamo se da ćete nam izići u susret kao što ste to činili i do sada", kažu oni na kraju cinično aludirajući da prvi čovjek Mostara radije se susreće s navijačima dva mostarska premijerligaša, a ignoriše predstavnike NVO sektora.

Bago i Oručević u zadnjih su godina u Mostaru radili opsežnu analizu poslovanja gradske uprave, bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića te brojnih javnih kompanija. Njihova istraživanja dovela su do niz sudskih postupaka, istraga istražnih organa...