Blagi simptomi
127

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović pozitivan na koronavirus

E. A.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović pozitivan je na kornavirus, potvrđeno je za Klix.ba iz Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

Kako saznajemo, Ramović ima blaže simptome i trenutno se dobro osjeća.

"Uprkos činjenici da sam se od početka pandemije koronavirusa zalagao za poštivanje svih epidemioloških mjera i insistirao na provođenju svih naredbi i preporuka te sam koristio zaštitna i higijenska sredstva, zbog velikog broja sastanaka na kojima sam bio primoran prisustvovati, test koji je urađen je nažalost pozitivan. Trenutno imam blage simptome i postupam po preporukama nadležnih organa. Ukoliko to moje zdravstveno stanje bude dozvoljavalo, sve svoje poslove obavljat ću putem telefona i interneta i nastaviti raditi za dobrobit svih građana. Apelujem na sve vas da se pridržavate svih mjera, ograničite sve kontakte i izlaske, te da se ponašate odgovorno, bez obzira na to kakav vaš lični stav bio. Samo zajedno možemo pobijediti i naučiti lekciju iz najvećeg zdravstvenog izazova koji je zadesio čovječanstvo", poručio je Ramović.

U Goraždu se bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa. U danima vikenda broj zaraženih je bio 15, a ukupno je u ovom kantonu zaraženo 46 osoba, među kojima je 17 uposlenika samo jedne kompanije.

Epidemiologinja dr. Medina Bičo upozorila je na povećan broj oboljelih i potrebu poštivanja mjera i preporuka kriznih štanova.