Dobio povjerenje građana
31

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić uskoro u skupštinskim klupama, slijede vanredni izbori

E. M.
Šuhret Fazlić (Foto: T. S./Klix.ba)
Šuhret Fazlić (Foto: T. S./Klix.ba)
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je za Radio Bihać kazao da će prihvatiti mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona što znači da će grad na Uni imati prijevremene izbore za izbor novog gradonačelnika.

On je kazao da je kao nosilac kandidatske liste Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu za Skupštinu Unsko-sanskog kantona na Općim izborima osvojio više od 5.000 glasova te da je odlučio ići u Skupštinu USK kako bi se zalagao za interes grada Bihaća te borio protiv određenog načina ponašanja na kantonalnog nivoa vlasti koji je bio karakterističan posljednje četiri godine.

Fazlić je kazao da je u proteklih šest godina stabilizovao budžet Bihaća te da će novoizabranog gradonačelnika dočekati dosta povoljnija finansijska situacija od one koju je on zatekao.

"Realizirani su brojni infrastrukturni projekti, možda i najviše u posljednjih petnaestak godina, kojima se i nisam toliko hvalio. Vjerujem da se to može vidjeti. Reći ću samo da je i veliki projekat sanacije Gradske sportske dvorane u završnoj fazi, bez obzira na brojne usputne probleme. Najviše sam se zalagao i tako ću nastaviti i kao skupštinski zastupnik, za kapitalni projekat izgradnje aerodroma. Tu su urađene velike stvari i moramo nastaviti u tom pravcu", naveo je između ostalog još uvijek aktuelni gradonačelnik Bihaća", kazao je Fazlić za Radio Bihać.

Dodao je da je odmah izrazio spremnost prihvatanja pozicije premijera USK, ali da nije spreman pod svaku cijenu biti dio vlasti.

"Svjestan sam da PoMAK ima tri zastupnika, tako da mislim da ću se za sada za interese građana Bihaća i kantona zalagati samo kao skupštinski zastupnik te da ću nastojati raditi poštujući vlastite principe", zaključio je Fazlić.

Njegovu funkciju će za najvjerovatnije sedam dana obnašati državni službenik, a s obzirom da je do lokalnih izbora ostalo više od šest mjeseci, građane Bihaća očekuju vanredni izbori za novog gradonačelnika.