Za uspješan doček Nove godine
0

Gradonačelnik Behmen uručio zahvalnice saradnicima

Piše: Adisa Pobrić
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Doček Nove 2011. godine, koji je u saradnji sa brojnim partnerima i sponzorima organizovao Grad Sarajevo, bio je najbolji dosad, generalna je ocjena data na današnjoj sjednici.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, predsjednik i članovi Izvršnog odbora zahvalili su se saradnicima, predstavnicima sve četiri sarajevske općine, policije, hitne pomoći, vatrogasaca, turističke zajednice, te sponzorima, medijima, kao i "Djeda Mrazu" Kemalu Čebi, koji su doprinijeli da se glavni grad naše zemlje nađe na evropskoj mapi po organizaciji javnog dočeka Nove godine.

Gradonačelnik je istakao da je zaslugom udruženih snaga novogodišnji program pod nazivom "Ne gasite svjetla" realiziran na način kako to rade svjetski gradovi, te sa dogradonačelnikom Igorom Kamočajijem uručio zahvalnice.

"Naša namjera je bila da se vrati stara sarajevska pop-rock škola i da našim građanima kao i posjetiteljima iz susjednih država pružimo bogat, sadržajan novogodišnji program i nezaboravan provod. Zahvaljujući vama, u našoj namjeri smo i uspjeli", kazao je Behmen.

Kako je istaknuto na okupljanju, noć je prošla bez ijednog incidenta, s jakim policijskim obezbjeđenjem i u dobroj atmosferi.

Zahvalnice su dobili Kanton Sarajevo, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Turistička zajednica KS, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, BBI Leasing & Real Estate d.o.o, AVC d.o.o, RSG radio, portal Sarajevo-x-com, Metromedia d.o.o, Radio-televizija Federacije BiH, Nezavisni bh. dnevnik "Oslobođenje", Dnevne novine "San", AWG-Alarm West, KJKP RAD, KJKP PARK', JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Profesionalna vatrogasna brigada KS, ORION d.o.o- Vitez, "Stanić invest", Sarajevo osiguranje d.d, Raiffeisen bank d.d, J.P.Međunarodni aerodrom Sarajevo, Cinema City d.o.o., Kemal Čebo i Nenad Đurić.

Na dočeku pod motom "Ne gasite svjetla!", dosad sadržajno najbogatijem, do ranih jutarnjih sati okupljene su zabavljali Dino Voice, Pink Panter, Abba Real Tribute, DJ Focho, Erogene zone, Bombaj štampa i Zabranjeno pušenje. Procjenjuje se da je ispred BBI centra bilo više od 10.000 ljudi, što ih BiH, što posjetilaca ih susjednih zemalja, ali i svijeta. Također je prikazana i predstava za najmlađe "Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza".

Sljedeći veliki projekat Gradska uprava priprema 6. aprila, na Dan grada Sarajeva.