{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnica Sarajeva uručila stipendije djeci Fonda "Ikre"

F
22.9.2008. u 14:24
0
2
Gradonačelnica Sarajeva uručila stipendije djeci Fonda "Ikre"
0
Gradonačelnica Sarajeva uručila stipendije djeci Fonda "Ikre"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac uručila je danas stipendije djeci boraca i poginulih civila - žrtava rata Fonda Ikre.
Prema Ugovoru s Fondom KS-a za stipendiranje i školovanje djece boraca i poginulih civila - žrtava rata Ikre, Grad Sarajevo je osiguralo iz budžeta za 2008. godinu 100.000 KM.

Sto jedanaest učenika osnovnih (79) i srednjih (32) sarajevskih škola dobit će stipendiju kao finansijsku pomoć Grada Sarajeva.

Visina stipendije je 100 KM mjesečno, a isplaćivat će se za devet mjeseci školske 2008./09. godine.

"Nadam se da ćete svojim radom, učenjem i zalaganjem ubuduće sticati pravo i na stipendije po drugim osnovama, kao što su stipendije za postignuti uspjeh u učenju, za rezultate ne raznim takmičenjima i sl.", kazala je obraćajući se učenicima gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

"Dragi učenici, vi ste kreatori pozitivnog pogleda na svijet, nosioci iskri znanja, stupovi na kojima počiva ovaj svijet. Grad Sarajevo će se svim snagama zalagati da mlade stavi na listu prioriteta u svim segmentima društva. Vjerujem u vas, u vašu intelektualnu snagu, upornost, krativnost, vaše pozitivne i svježe ideje. Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti i nastavite da i dalje s istim žarom stičete nova znanja, jer samo obrazovanjem možete se izboriti za sadašnjost i budućnost protkanu uspjesima", poručila je gradonačelnica Borovac.

Direktorica Fonda Ikre Enisa Rustempašić zahvalila je Gradu Sarajevu na doniranim stipendijama.

Uručivanje stipendija učenicima s područja četiriju gradskih općina za septembar danas je održano u Domu mladih Skenderija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: