Hristos Vaskrse
676

Gradonačelnica Sarajeva uputila čestitku za Vaskrs: Dan pobjede života nad smrću i prolaznošću

N. O.
Gradonačelnica Benjamina Karić
Gradonačelnica Benjamina Karić
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je čestitku hrišćanima za blagdan Vaskrs uz želje da sreću podijele sa najmilijima, ali i ostalim građanima grada Sarajeva.

Karić je čestitku uputila u videu objavljenom na Facebooku, a u kojem se uz snimke glavnog grada obratila Sarajlijama koji obilježavaju ovaj praznik.

"Drage moje Sarajlije, dragi naši hrišćani, nakon višesedmičnog predvaskršnjeg posta dolaze nam svečarski dani Vaskrsa. Sveti i blagi dani Hristove pojave i pobjede života nad smrću i prolaznošću", kazala je gradonačelnica.


Dalje u videu Karić dodaje: "Dragi moji sugrađani pravoslavci, ispred ureda gradonačelnice i u svoje lično ime, najsrdačnije vam čestitam predstojeće blagdane. Hristos Vaskrse!".

"Vašu radost, sreću i ljubav podijelite u zdravlju s vašim najmilijima i sa svim ostalim građanima našeg voljenog Sarajeva", kazala je gradonačelnica te za kraj posebno naglasila: "Blagoslovljeno bilo naše Sarajevo, blagoslovljene bile sve Sarajlije ma gdje živjele i obitavale".