BiH
0

Gradonačelnica Sarajeva ugostila suprugu Muhameda Mahatira

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac organizirala je danas prijem za Tun dr. Siti Hasmah bt Mohd Ali, suprugu bivšeg malezijskog premijera Muhameda Mahatira, koji s delegacijom malezijskih biznismena boravi u trodnevnoj posjeti Sarajevu i Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Tun dr. Siti Hasmah je jedna od prvih žena s titulom dr. u Maleziji i prva žena koja je imenovana za zdravstvenog službenika u vladinoj službi države Kedah. U 23 godine javne službe i dobrovoljnog rada dala je značajan doprinos u oblasti javnog zdravstva, opismenjavanja, suzbijanja zloupotrebe droge i promocije prava seoskih žena.

Gradonačelnica Sarajeva je zahvalila Vladi i narodu Malezije, posebno dr. Muhamedu Mahatiru, utemeljitelju bliskih i prijateljskih veza između Malezije i BiH, što je osobnim zalaganjem doprinio afirmaciji BiH te, zajedno s malezijskom vladom, pokrenuo i realizirao brojne projekte radi razvoja i prosperitetnije budućnosti Sarajeva i BiH.

Gradonačelnica je je izrazila uvjerenje da će Sarajevo i Kuala Lumpur imati značajan udio u budućoj komunikaciji.

Zahvalivši se za dobrodošlicu, Tun dr. Siti Hasmah je istaknula da već treći put dolazi u Sarajevo.

"U toku moje prve posjete Sarajevu, odmah nakon rata, imala sam priliku upoznati se s teškim posljedicama s kojima ste bili suočeni u ratu i nakon njega te vidjeti i osjetiti koliko ste propatili. Sada sam impresionirana slikom Sarajeva, koji se obnovio i izgradio. Također me impresioniraju ljudi, posebno djeca, koja predstavljaju snagu BiH u koju treba ulagati", kazala je supruga bivšeg malezijskog premijera.

Nakon prijema, gradonačelnica Borovac i njena gošća su posjetile Osnovnu školu «Al Walidein-Gazzaz» gdje su djeci bez roditelja uručile poklone.