{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici

F
20.2.2008. u 14:01
0
0
Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici
0
Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas vlasnike 15 poslovnih objekata u Zvorničkoj ulici. Oni su je upoznali o zahtjevu za razmatranje mogućnosti zadržavanja njihovih objekata u okviru izrade projektne dokumentacije i realizacije projekta južne longitudinale.
Objekti se nalaze uz saobraćajnicu na potezu od pekare "As" do stadiona FK "Željezničar" već 30 godina i imaju status objekata privremenog karaktera.

Gradonačelnica im je predočila da je južna longitudinala kao primarna gradska saobraćajnica planirana u Prostornom planu Kantona Sarajeva 2003.-2023. i Urbanističkim planom Grada Sarajeva 1986.-2015. te se kao takva nalazi u Regulacionom planu "Brdo Hrasno".

Ona je obećala vlasnicima poslovnih objekata da će njihovu inicijativu za razmatranje mogućnosti zadržavanja svih ili dijela objekata odmah uputiti Ministarstvu prometa i komunikacija KS-a i Direkciji za ceste KS-a kao nosiocima projekta južne longitudinale, te Ministarstvu prostornog uređenja KS-a, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: