BiH
0

Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas vlasnike 15 poslovnih objekata u Zvorničkoj ulici. Oni su je upoznali o zahtjevu za razmatranje mogućnosti zadržavanja njihovih objekata u okviru izrade projektne dokumentacije i realizacije projekta južne longitudinale.

Objekti se nalaze uz saobraćajnicu na potezu od pekare "As" do stadiona FK "Željezničar" već 30 godina i imaju status objekata privremenog karaktera.

Gradonačelnica im je predočila da je južna longitudinala kao primarna gradska saobraćajnica planirana u Prostornom planu Kantona Sarajeva 2003.-2023. i Urbanističkim planom Grada Sarajeva 1986.-2015. te se kao takva nalazi u Regulacionom planu "Brdo Hrasno".

Ona je obećala vlasnicima poslovnih objekata da će njihovu inicijativu za razmatranje mogućnosti zadržavanja svih ili dijela objekata odmah uputiti Ministarstvu prometa i komunikacija KS-a i Direkciji za ceste KS-a kao nosiocima projekta južne longitudinale, te Ministarstvu prostornog uređenja KS-a, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.