BiH
0

Gradonačelnica Sarajeva primila predstavnike Sindikata Republike Turske

FENA
Foto: Semiha Borovac
Foto: Semiha Borovac
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Sindikata Republike Turske HIZMET-IS koje je predvodio predsjednik Mahmut Arslan.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH s predsjednikom Edhemom Biberom, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Gradonačelnica je goste iz Turske upoznala o historiji grada Sarajeva, njegovoj trenutnoj situaciji i privrednom razvoju.

"Mi imamo viziju razvoja Sarajeva kao evropske i svjetske metropole. Sarajevo se svakim danom sve više gradi, u njega dolaze stalno novi investitori i to dokazuje da Sarajevo ima perspektivnu budućnost", naglasila je Borovac.

Mahmut Arslan iz Sindikata Republike Turske koji ima 420.000 članova zahvalio je gradonačelnici na ljubaznom dočeku i velikom gostoprimstvu Sarajlija zbog čega se turski sindikalci, kako je rekao, osjećaju kao kod kuće.

Najavio je čvršću buduću saradnju sa Sindikatom BiH. Također je podsjetio na značaj lika i djela prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića koji se i danas visoko cijeni u Turskoj.

"Naši predstavnici za vrijeme boravka u Sarajevu posjetit će mezar rahmetli Izetbegovića i još jednom mu odati počast", dodao je Arslan.

Predsjednik SSSBiH Edhem Biber zahvalio je gradonačelnici na prijemu koji je upriličila za njegove kolege iz prijateljske Turske te je dodao da Sindikat BiH ima namjeru da unaprijedi saradnju sa Sindikatom Turske.

Gradonačelnica Borovac zahvalila je narodu i vladi Republike Turske na pomoći i podršci koju su pružali narodu Sarajeva i BiH za vrijeme agresije na BiH te na poštovanju prema državi BiH, njenom prvom predsjedniku i glavnom gradu koje je iskazano davanjem imena velikom broju kvartova i ulica po njima.

Tokom prijema gostima iz Turske prezentiran je kratki dokumentarni film o Sarajevu "Grad sazdan od historije".