BiH
0

Gradonačelnica Sarajeva posjetila Udruženje estradnih i slobodnih umjetnika BiH

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Udruženje estradnih i slobodnih umjetnika BiH gdje su joj domaćini bili Husein Kurtagić, predsjednik, i Irfan Durmić, član Udruženja.

Tokom susreta razgovarano je o unapređenju saradnje Grada Sarajeva i Udruženja estradnih i slobodnih umjetnika BiH, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Predsjednik Udruženja Husein Kurtagić upoznao je gradonačelnicu o aktivnostima ovog udruženja, te o aktivnostima agencija koje je Udruženje osnovalo, a to su: Fondacija "Safet Isović", koja njeguje sevdalinku, zatim Agencija "Bosna koncert", te Agencija za borbu protiv piraterije.

Kurtagić je istakao da je Udruženje formiralo Radnu grupu za izmjene i dopune Zakona o autorskim pravima u intelektualnoj svojini, koji se trenutno ne izvršava i predstavlja veliki problem estradnim i slobodnim umjetnicima.

Gradonačelnica Borovac upoznala je predstavnike ovog udruženja o kulturnim manifestacijama koje je Grad organizirao poput "Dana Sarajeva u Beču" i dr.

Tokom susreta dogovoreno je da se Udruženje estradnih i slobodnih umjetnika BiH uključi u organizaciju budućih sličnih manifestacija, među kojima je i manifestacija dočeka Nove godine na otvorenom u gradu Sarajevu.

Predstavnici Udruženja uime svojih 1.100 članova dali su punu podršku radu gradonačelnice Borovac, te su joj čestitali na svim dosadašnjim projektima koji imaju za cilj da uljepšaju Sarajevo i predstave ga na najljepši način u svijetu.