U susret Božiću
461

Gradonačelnica Sarajeva građanima dijelila kolače, kuhano vino i čaj ispred Katedrale

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Veliki broj građana okupio se danas ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu kako bi prisustvovao svečanom druženju "U susret Božiću", koje je organizovano pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karićem.

Gradonačelnica Sarajeva, zajedno sa svojim timom, organizirala je događaj kako bi zajedno sa sugrađanima proslavili predstojeće božićne praznike. Tradicionalne božićne slatkiše, kuhano vino i čaj, gradonačelnica je dijelila prisutnima, stvarajući prazničnu atmosferu i dijeleći toplinu ovog posebnog perioda.

Muzičari iz Udruženja "Moja prva nota" iz Vareša doprinijeli su veselju okupljenih svojim muzičkim nastupom, stvarajući pravu božićnu čaroliju na trgu ispred Katedrale.

“Svim našim sugrađanima, Bosancima i Hercegovcima, koji slave Božić želimo od srca poželjeti čestit Božić, da ga provedu u ljubavi, dobrom raspoloženju, s porodicama. Mi smo danas ovom manifestacijom odlučili podijeliti radost praznika sa sugrađanima. Ovo je duh našeg multikulturalnog i lijepog Sarajeva. Mi živimo naše različitosti i one su naše najvrednije bogatstvo”, kazala je Karić.

Najmlađi su se posebno radovali druženju, uživajući u božićnoj atmosferi i tradicionalnoj božićnoj dekoraciji koja je privukla posebnu pažnju.