BiH
0

Gradonačelnica Borovac pozdravila učesnike "Biciklijade"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozdravila je danas učesnike "Biciklijade - memorijal Suada Dilberović", koja se održava u povodu sjećanja na Suadu Dilberović i Olgu Sučić, prve žrtve agresije na glavni grad BiH.

Start utrke, na kojoj učestvuju studenti, srednjoškolci i građani-rekreativci, je kod Mosta "Suada Dilberović i Olga Sučić", a cilj je predviđen kod Velike aleje na Ilidži.

Grad Sarajevo je jedan od pokrovitelja ove sportsko-kulturne manifestacije, za čije je održavanje izdvojio 5.000 KM.

Obraćajujući se prisutnima, gradonačelnica Borovac je istakla da je "ovo prilika da se sjetimo naših sugrađanki koje su nedužno ubijene, kao i da najavimo početak nove akademske godine".

"Sarajevo je grad budućnosti, a budućnost korespondira s mladošću. Grad misli na mlade i vjeruje da će i dalje biti riznica obrazovanih i sposobnih mladih stručnjaka", kazala je gradonačelnica Borovac te mladima poželjela puno uspjeha tokom studiranja.

Gradonačelnica Borovac, rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica, prorektor Samir Arnautović i prorektorica Slavenka Vobornik odali su počast i položili cvijeće na spomen ploču, nakon čega su 24 studenta s mosta bacili karanfile u rijeku Miljacku u znak sjećanja na Suadu i Olgu.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i ambasador Palestine u BiH Amir Rostom, saopćeno je iz Gradske Službe za informiranje.