BiH
0

Gradonačelnica Borovac potpisala ugovor o finansiranju postavljanja ledene plohe u "Zetri"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i generalni direktor ZOI 84 - Olimpijskog centra Sarajevo Džemal Bisić danas su potpisali Ugovor o finansiranju postavljanja, održavanja i korištenja ledene plohe u Olimpijskoj dvorani "Zetra", saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Grad Sarajevo već tradicionalno učestvuje u realizaciji ovog projekta, tako da smo i ove godine izdvojili 100.000 KM kako bi naša djeca i omladina mogla tokom zimskog raspusta besplatno klizati u olimpijskoj dvorani "Zetra". Ovo je jedan od najmasovnijih i po ocjenama najfunkcionalniji vid okupljanja djece, omladine i klubova, te ujedno efektan način promoviranja zdravog života", istakla je gradonačelnica Borovac, te dodala da se očekuje da će više od 50.000 djece besplatno koristiti ledenu plohu u "Zetri".

Na ovaj način, Sarajevo kao olimpijski grad, još jednom potvrđuje da se u njemu nije ugasio olimpijski duh, da on i dalje živi u interesu mladih ljudi koji žele da se bave sportskim aktivnostima.

"Olimpijska dvorana "Zetra" spremno dočekuje ovogodišnju sezonu klizanja. Na raspolaganju imamo 400 kompleta klizaljki. Ugovorom s Gradom predviđena su četiri besplatna rekreativna termina za djecu, učenike i studente: od 07.30 do 08.30, od 09.30 do 10.30, od 11.45 do 13.15 te uveče od 18.00 do 19.00 sati", istakao je Bisić, te apelirao na građane da s obzirom na gužve djecu dovode na klizanje u jutarnjim terminima.